Finalisten 37ste Rotterdamse Ondernemersprijs bekend

De finalisten van de Rotterdamse Ondernemersprijs en de Nieuwe Helden-prijs zijn bekend! Tijdens een lunch op het Rotterdamse stadhuis ontving wethouder Economie Roos Vermeij de genomineerden, jury en partners. Nog maar drie bedrijven dingen mee naar de Rotterdamse Ondernemersprijs, die op 17 mei in nieuwe stijl en met hernieuwd elan wordt uitgereikt in de iconische Rotterdamse Citrusveiling. Wordt Van Gelder Ridderkerk, Ampelmann of Yource de opvolger van Tchai International, dat in 2019 werd bekroond met de 36ste Rotterdamse Ondernemersprijs?

De 3 finalisten

Eén van de drie finalisten wint over een paar weken de prestigieuze Rotterdamse Ondernemersprijs, de prijs voor de beste ondernemer in de metropool Rotterdam. Uit een recordaantal aanmeldingen selecteerde de jury 3 finalisten: uit uiteenlopende branches, maar stuk voor stuk uitzonderlijk presterende bedrijven, geleid door top-ondernemers. Wordt het Van Gelder Ridderkerk, een hypermoderne en hyperduurzame leverancier van aardappels, groenten en fruit? Of Ampelmann, een bedrijf met internationale bekendheid dat met bijzonder technisch vernuft op wereldwijde schaal mensen en goederen op zee veilig laat oversteken? Of finalist Yource, de onbetwiste marktleider in de Benelux op het gebied van klantcontact? “Wij zijn heel erg blij met deze sterke en grenzeloos ambitieuze finalisten,” aldus Ellen van Dam, voorzitter van de jury van de Rotterdamse Ondernemersprijs, “het wordt een superspannende ontknoping”.

v.l.n.r. Yource, Van Gelder, Ampelmann

Innovatieve Nieuwe Helden

Naast de bedrijven die kans maken op de Rotterdamse Ondernemersprijs, wordt op 17 mei ook de Nieuwe Helden-prijs uitgereikt. Van deze prijs werden de drie genomineerden bekend gemaakt tijdens de lunch op het stadhuis. De Nieuwe Helden-prijs, verbonden aan VNO-NCW Rotterdam, draait om ondernemingen die weliswaar nog relatief jong en/of klein in omvang zijn, maar die bovenal innovatief zijn en daarbij een positieve impact maken op een maatschappelijk relevant thema.

Drop and Loop schudt de wereld van textielinzameling op: het bedrijf verzamelt kleding en textiel in innovatieve inzamelautomaten, beloont consumenten direct voor het inleveren en geeft de zo verzamelde kwalitatief meer hoogwaardige kleding een tweede leven. Current Werkt helpt kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan, specifiek voor mensen met een detentieachtergrond. Dat doet het bedrijf met een ongekend hoog slagingspercentage. Tot slot maakt het spraakmakende Venturi Aviaton kans op de Nieuwe Helden-prijs. Dit bedrijf is de ontwikkeling gestart van volledig elektrische vliegtuigen voor passagiersvervoer.

v.l.n.r. Venturi Aviation, Drop and Loop, Current Werkt

RESERVEER HIER TICKETS VOOR DE AWARD CEREMONY OP 17 MEI