Vijftig Rotterdamse groeibedrijven genomineerd voor de Rotterdamse Ondernemersprijs

Erasmus Centre for Entrepreneurship stelt inspirerende lijst samen in opdracht van de Rotterdamse Ondernemersprijs

Onlangs is de inschrijving voor de prestigieuze Rotterdamse Ondernemersprijs gestart. In maart 2022 weten we welke ondernemer uit de metropool Rotterdam de prijs wint. Tijdens het Rotterdamse Ondernemersontbijt op 26 oktober zijn de top-50 groeibedrijven van de metropoolregio bekendgemaakt. Deze inspirerende lijst is opgesteld door het Erasmus Centre for Entrepreneurship in opdracht van de Rotterdamse Ondernemersprijs. De bedrijven uit de lijst zijn direct genomineerd voor de Rotterdamse Ondernemersprijs en vormen een aansprekende lijst van kandidaat-winnaars. Welk bedrijf uit de regio treedt in de voetsporen van Coolblue, NLE, Schmidt Zeevis en Quooker?Bedrijven om trots op te zijn

In de lijst met de top-50 groeibedrijven staan mooie en inspirerende namen. Al deze ondernemers maken kans op de 37e Rotterdamse Ondernemersprijs, voor zover ze geen oud-winnaar zijn en aan de criteria voldoen. Het zijn bedrijven om trots op te zijn. Dit zijn ondernemers die tijdens de coronapandemie het hoofd boven water hebben gehouden en een plek in de schijnwerpers verdienen. De top-50 is samengesteld door het Erasmus Centre for Entrepreneurship en werd bekendgemaakt door professor Justin Jansen. Wat de bedrijven in ieder geval met elkaar gemeen hebben? Een grenzeloze ambitie en wortels in de Rotterdamse metropool. “Opvallend is dat de lijst gekenmerkt wordt door veel verschillende type bedrijven. Dit weerspiegelt de diversiteit en groeimogelijkheden van de ondernemers in de regio” aldus professor Justin Jansen.

Agium www.agium.nl Delft
Alphacomm www.alphacomm.nl Rotterdam
Anywhere365 www.anywhere365.io Rotterdam
APOC Aviation www.apocaviation.com Berkel en Rodenrijs
Axoft www.axoft.nl Capelle aan den IJssel
AXS Techniek www.axstechniek.nl Rotterdam
Barcode Architects www.barcodearchitects.com Rotterdam
Beequip www.beequip.nl Rotterdam
Bird Control Group www.birdcontrolgroup.com Delft
Bitfactory www.bitfactory.nl Rotterdam
Boozed www.boozed.nl Delft
Coolblue www.coolblue.nl Rotterdam
Count & Cooper www.countcooper.nl Rotterdam
Daan www.daan.eu Rotterdam
De Nederlandse Kluis www.denederlandsekluis.nl Rotterdam
Delmic www.delmic.com Delft
DWG www.dwg.nl Schiedam
Easygenerator www.easygenerator.com Rotterdam
Faceland www.faceland.nl Capelle aan den IJssel
Green Wheels www.greenwheels.nl Rotterdam
Hardt Hyperloop www.hardt.global Delft
Helloprint www.helloprint.com Rotterdam
Housinganywhere www.housinganywhere.com Rotterdam
i3D.net www.i3d.net Capelle aan den IJssel
Mapiq www.mapiq.com Delft
Milgro www.milgro.eu Rotterdam
Mopinion www.mopinion.com Rotterdam
Nearfield instruments www.nearfieldinstruments.com Rotterdam
Nowi Energy www.nowi-energy.com Delft
Online Betaalplatform www.onlinepaymentplatform.com Delft
Physee www.physee.eu Delft
Pimm® Solutions www.pimmsolutions.nl Rotterdam
Plantise www.plantise.com Bleiswijk
Quooker www.quooker.nl Ridderkerk
Rechtstreex www.rechtstreex.nl Rotterdam
Relive www.relive.cc Rotterdam
Sana Commerce www.sana-commerce.com Rotterdam
Shypple www.shypple.com Rotterdam
Single Quantum www.singlequantum.com Delft
Solarplaza www.solarplaza.com Rotterdam
Staffyou www.staffyou.nl Rotterdam
TimeSeries www.timeseries.com Rotterdam
Trinomics www.trinomics.eu Rotterdam
Triump Studios www.triumph.net Delft
Vertigo Games www.vertigo-games.com Rotterdam
Virtual Vaults www.virtualvaults.com Rotterdam
Vitadent www.vitadent.nl Rotterdam
We Are Frank www.wearefrank.nl Rotterdam
Yellowstar Solutions www.yellowstar.com Barendrecht
Youwe Agency www.youweagency.nl Rotterdam

Van digitale helden tot producten van de boer

De gepresenteerde top-50 is bijzonder divers. Het zijn ondernemers in allerlei verschijningsvormen. Een aantal bedrijven is pas een aantal jaar bezig, zoals het bijzondere Rechtstreex. Een platform waar je verse, seizoensgebonden boodschappen doet die worden ingekocht bij boeren en makers uit de regio. Of Hardt Hyperloop, een door een Delfts studententeam opgericht bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van een hyperloopsysteem in Europa. Sommige ondernemers uit de lijst timmeren al wat langer aan de weg en ‘are still going strong’. Zoals Alphacomm, een bedrijf dat online opwaardeerkaarten voor mobiel bellen, spellen en cadeaukaarten verkoopt en actief is in digitale fraudebestrijding. Ook Housing Anywhere timmert behoorlijk aan de weg. Met de overname van verhuurwebsite Kamernet begin dit jaar, zijn zij de Nederlandse marktleider geworden. Dit is voor het Rotterdamse bedrijf een mijlpaal in het realiseren van de ambitie om in 2021 het grootste end-to-end online verhuurplatform in Europa te worden.

Naast deze groeibedrijven kunnen andere Rotterdamse ondernemers, inwoners en andere belanghebbenden zichzelf of een ander bedrijf voor de prijs aanmelden. Hierdoor maken ondernemers die zich wegens een gebrek aan tijd of bescheidenheid niet aanmelden, ook kans op de Rotterdamse Ondernemersprijs.

Nomineer hier jouw kandidaat!