Marcel de Oude & Arjan Klapwijk

Bio4Life (Capelle a/d IJssel) levert wereldwijd zelfklevende composteerbare etiketten / materialen. De grondstoffen daarvoor worden zo veel mogelijk gewonnen uit hernieuwbare bronnen waardoor de belasting op het milieu tot een minimum wordt beperkt. Om volledig gecertificeerde etiketten aan te kunnen bieden, is een eigen composteerbare lijm ontwikkeld: de BioTAK®. Dit is de eerste “etiketten” kleefstof ter wereld die het EN13432- certificaat mag dragen. Nu het product en bedrijf in de basis stevig staan is de focus voor de toekomst op groei.

Marcel de Oude (mede-eigenaar): “Onze nominatie voor de Nieuwe Heldenprijs voelt als een enorme eer en beloning. Ons vasthoudend geloof in maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen de – over het algemeen als vervuilend bekend staande – grafische branche, krijgt hiermee de erkenning waar we op gehoopt hebben.”

Meer informatie over Bio4Life op de website!

Niki Sie

Juuve (Rotterdam) ontwikkelde een app zodat iedere Rotterdammer toegang heeft tot de (veelal) elektrische deelauto’s van het bedrijf. Het achterliggende idee is om met shared mobility twee urban challanges op te lossen: ruimte en luchtkwaliteit. In steden wordt 50% van de ruimte in beslag genomen door auto’s die voor 70% van alle uitstoot in de stad verantwoordelijk zijn. Met Juuve zijn minder auto’s nodig en is er meer ruimte voor de mens. Juuve staat op het punt haar vloot uit te breiden met shared scooters.

Niki Sie (eigenaar): Wij bouwen als jonge startup graag mee aan de stad van de toekomst, door te innoveren met mobiliteit. Als innovatieve stad geeft Rotterdam ons de ruimte om het te bewijzen. Elke bevestiging van buitenaf helpt ons met het aantrekken van talent, investeerders en gebruikers. Dat maakt deze nominatie voor ons enorm waardevol.”

Meer informatie over Juuve op de website!

Ronald Hagenstein & Otto de Groot

Otflow (Rotterdam) ontwikkelde een 11-meter lange mat van gerecycled papier-karton dat de luchtstroom in koelcontainers verbetert. De OTFLOW is de eerste oplossing als ‘mat’ die de temperatuur tijdens zeetransport optimaal houdt door het optimaliseren van de luchtstroom. Deze optimale luchtstroom zorgt voor minder weggegooid fruit en daardoor ook minder financieel verlies voor exporterende en importerende partijen. De focus voor Otflow ligt op sales, internationale groei en ‘positive impact’.

Ronald Hagenstein (mede-eigenaar): Rotterdam is één van de belangrijkste fruithavens van Europa, elke dag arriveren hier honderden fruitcontainers. Wij zitten met ons kantoor in het Industrie gebouw perfect tussen fruitimporteurs van het Westland en Barendrecht. Dat wij genomineerd zijn voor deze ondernemersprijs geeft aan dat de regio achter de OTFLOW missie staat; ‘Reduce foodwaste on a global scale’.”

Meer informatie over Otflow op de website!